БЛОГ

Как да добавим инстаграм акаунт към бизнес мениджър

Добавянето на вашия инста бизнес акаунт към бизнес мениджъра е задължително в случай, че желаете да спонсорирате публикации. Рекламирането на съдържание е от съществено значение за качественото разгръщане на един инстаграм профил и скъсяване времето, нужно за постигане на поставените цели. Преди да преминем към стъпките за добавяне на акаунта към бизнес мениджъра, споделям какво е важно да имате предвид изначално:

 • Нужно е да разполагате с потребителско име и парола на инста акаунта.
 • Един акаунт може да бъде добавен в само един бизнес мениджър. Няма проблем да го премествате, ако се наложи.
 • Задължително е да сте админ в бизнес мениджъра, за да имате опцията да добавяте инста акаунти към него.
 • Ако акаунтът ви е линкнат към фейсбук страница, ще е необходимо да добавите и фейсбук страницата в бизнес мениджъра.

 

При включването на инстаграм акаунта ще имате опцията да го свържете с един или повече рекламни акаунта в бизнес мениджъра. Пояснявам, че тази връзка се случва единствено в един и същ бизнес мениджър.

 

   Стъпките за добавяне на инста акаунт към бизнес мениджър

      1. Отидете в Business Settings. Ако ползвате фейсбук и производните му на български – спрете, не си го причинявайте! Някои от преводите са комични и е трудно човек да се ориентира кой инструмент за какво служи. Смяната на език се случва по всяко време от главния изглед на фейсбук, вдясно долу, под Friend Requests.
      2. Кликате на Accounts.
      3. Следва Instagram Accounts.
      4. От синия бутон + Add добавяте инстаграм акаунт, като изписвате потребителското му име и парола. Може вече да сте логнати в даден акаунт, последно посетен на Instagram.com. Ако желаете да добавите друг – отдолу има линк към Switch accounts.
      5. Щом изберете акаунт, той бива добавен и веднага ви излиза възможност да го свържете с един или повече рекламни акаунта. Това можете и на следващ етап да осъществите чрез бутона Add Assets.

Важно! Освен бизнес акаунти, вече можете да добавяте в бизнес мениджъра и Creator акаунти, които се ползват със сходни привилегии.

One Response

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.