БЛОГ

10 съвета за по-добри резултати на Instagram reels

Instagram reels дава възможност да представим бизнеса си по по-креативен и интересен начин. Там имаме повече свобода и възможност да покажем интересна и забавна странa на това, което правим. В момента алгоритъмът на инстаграм „побутва“ reels, като видеата достигат до повече хора.

По този начин можете да достигнете до нова, студена аудитория, която да убедите със съдържанието си и тя да ви последва, да купи от сайта, да използва и да представи продукта или услугата.

В следващите редове ще ви представим 10 топ трика, с които вашите reels ще станат по-добри.

1 Създавайте креативно и оригинално съдържание

Колкото по-интересен е клипът, толкова по-добри резултати ще постигне. Това е в основата на създаването на този тип съдържание. Стремете се да сте забавни, интересни и да представите продукта или услугата си по по-различен начин. Двете основни тематики, които са най-застъпени в reels са образователните или забавните видеа.

Алгоритъмът приоритизира видеа, които не са правени чрез други програми за обработка. Затова е най-добре да използвате възможностите за редакция, които предлага приложението.

2 Добавете текстове и субтитри

По този начин ще успеете да покажете идеята си и на хората, които гледат клипа без звук. Също така текстът във видеото спира вниманието и ще увеличи гледаемостта му.

Когато правите клип със съвети, вместо само да запишете voice over, напишете основните точки във видеото.

Направихме reel, който показва как се правят субтитри през инстаграм reels, вижте го тук!

3 Избягвайте водния знак на ТикТок

Много често попадаме на съдържание, което е създадено през ТикТок и след това е качено в инстаграм. Но това ограничава достигнатите потребители и по-трудно ще се появи в Explore tab, където можете да достигнете до нова аудитория.

По-добре е, дори да използвате същото видео, обработете го през приложението за създаване на reels с текстове, музика, стикери и транзишъни. По този начин ще имате креативно и различно съдържание за двете платформи.

4 Използвайте трендовете (или ги създавайте)

Подобно на ТикТок, основното на инстаграм reels са различните трендове. Следи в нишата какво се публикува от големите профили и се включи със съдържание по темата.

Често се появяват различни предизвикателства, в които е добре да се включите. По този начин бързо и лесно ще създадете креативно и интересно съдържание.

5 Споделете във фийда

При публикуването на видео в reels има опция то да се появи във фийда ви. Включете я и винаги публикувайте видеата по този начин. Така ще покажете видеото ви на най-топлата аудитория – вашите най-големи фенове. Съответно те ако се ангажират с клипа, има шанс той да попадне в Explore tab и да започне да се показва на повече хора, които не ви следват. Естествено, след като минат няколко дни, можете да изтриете това видео от фийда ви, особено ако не пасва на вашия дизайн.

Open photo

6 Не поставяйте текста в горния или в долния край

Освен в reels, тези клипове могат да се появят в news feed-a на потребителите, както и във вашия профил. Там те няма да се появяват в цял размер и горната и долната част ще се изрежат. Ако поставите там важна част от текста, той няма да се вижда от потребителите.

Плюс това, в долната част на видеото се появява и копито. Ако то е по-дълго, ще скрие част от текста, който е в долната част на видеото. По този начин той става трудно четим и е по-вероятно потребителите да не изгледат видеото до края.

7 Давайте стойност

Едни от най-работещите видеа в reels са обучителните. Давайте малки „трикове“ на аудиторията. Това съдържание се споделя лесно, а и ще доведе до запазвания, което е най-силния знак за инстаграм алгоритъма, че дадено съдържание е ангажиращо.

8 Добавете 3-5 хаштага

Добавянето на от 3 до 5 хаштага помага на алгоритъма да разбере каква е темата на видеото и то да се покаже на точната аудитория. Затова е важно при избора на хаштагове, да се използва възможно най-точния и конкретен, а не някой по-общ, който да е с много споделяния.

Научете повече за използването на хаштаговете в инстаграм тук!

9 Използвайте популярна музика

Музиката е един от факторите, които могат да доведат до повече достигнати акаунти. Използвайте такава, с която се публикуват много клипове. Все пак тя трябва да е релевантна на аудиторията, която целите и на тематиката на видеото.

Можете да избирате, както от най-използваната музика, така и разделена по различни категории. Може и да създадете оригинална музика, която да миксирате с voice over. Това също е добър сигнал за алгоритъма на инстаграм.

10 Пресподелете и в стори

След като публикувате reel видеото във фийда, пресподелете го и в стори. Там то ще се покаже в първите си 15 секунди. Важно при създаването на reel видеа е те да грабват вниманието в първите секунди.

В стори аудиторията ще види началото на видеото и ако то привлече интереса им, те ще го догледат в Reels.

Видеата в reels са ключов фактор в създаването на съдържание за платформата. Все по-голяма част от аудиторията на инстаграм прекарва повече време в reels. А там съдържанието е по-интересно и креативно и е по-вероятно вашето видео да стане вайръл и по този начин да популяризирате профила си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.